Nature Cookta Nyírfacukor 500 g - vitalnatural

Ajánlataink a termékre

 

Nature Cookta Nyírfacukor 500 g - vitalnatural

1 890 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
vitalnatural.hu
Termékleírás
A Nature Cookta Nyírfacukor garantáltan 100%-ban fa alapanyagú cukorpótló. A Finnországból származó xylitol természetes bükkfából és nyírfából készült cukoralkohol. Az Európai Uniós szabályoknak megfelelően ellenőrzött termék.

Nature Cookta Nyírfacukor 500 g A hagyományos kristálycukor helyett a nyírfacukor olyan természetes édesítőszer, mely diétázók, candidások és PCO-sok számára is megfelelő alternatíva. Hasonlóság csupán a külső jegyekben és ízében fedezhető fel. A Nature Cookta Nyírfacukor garantáltan 100%-ban fa alapanyagú cukorpótló. A Finnországból származó xylitol természetes bükkfából és nyírfából készült cukoralkohol. Az Európai Uniós szabályoknak megfelelően ellenőrzött termék. A nyírfacukor fogyasztás történelme Táplálkozásunk során rengeteg cukrot fogyasztunk. A háztartási cukorfogyasztás Magyarországon az 1830-as években mindössze 0,5 kg/fő/év volt, mely 1987-re 40,5 kg/fő/év-re nőtt. Az aszpartám és light termékek elterjedésével némiképp csökkent ez az érték, de 2007-re újra 42,5 kg/fő/év-re emelkedett. (Forrás: Kisbán Eszter, 1987: 246. , Köleskását hoztam, mégpedig cukrozva)
https://tenmagam. gportal. hu/gindex. php?pg=36538877&nid=6560784 A nyírfából kivonható édesítőszert, a nyírfacukrot (vagy xilit) egy évszázada ismeri mind a tudomány, mind pedig a néphagyomány. A xilit egy olyan öt szénatomos cukoralkohol, természetes szénhidrát, amely számos növényben, gyümölcsökben is előfordul. Felfedezését a német és a francia kutatóknak köszönhetjük. Az eljárás ekkor még nagyon kezdetleges volt, ugyanis a nyírfa nedvének megcsapolásával igyekeztek cukorhoz jutni. Konkurense, a cukorépából nyert hagyományos cukor népszerűsége háttérbe tudta szorítani a xilit térnyerését. Az áttörést az 1939-1940-es évek hozták el. A második világháború idején figyeltek fel jelentőségére, amikor Finnország a cukorhiány leküzdésére megfelelő alternatívát keresett. Németországban, Japánban is indultak kutatások vizsgálatára, ezáltal a nagyvolumenű termelése is meg tudott valósulni. A nyírfacukor a konyhában A Nature Cookta Nyírfacukor íze és külseje szinte teljesen azonos a hagyományos kristálycukoréval, így a receptek megváltoztatása nélkül készíthetünk vele hideg-meleg ételeket, italokat, lekvárokat.
Az egyik legnagyobb előnye a Nature Cookta Nyírfacukornak, hogy olyan természetes alapanyag, amelynél az egyes édesítőszereknél tapasztalt mellékíz sem érezhető.
Édesítőereje miatt a sütés-főzés során a receptben meghatározott cukor mennyiséget nyugodt szívvel alkalmazhatjuk használatakor is.
A nyírfacukor kelt tésztákhoz önmagában nem használható, az élesztők felfuttatására nem alkalmas.
Fontos kiemelni, hogy szervezetünket ajánlatos kisebb adagokban hozzászoktatni a rendszeres fogyasztásához. A nyírfacukor fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet. Nagyobb mennyiség fogyasztása hashajtó hatású! Tartalmaz: 100% nyírfacukor (xilit) Átlagos tápérték 100 g-ban:
Energia: 1004 kJ/ 240 kcal
Zsír: 0 g
amelyből telített zsírok: 0 g
Szénhidrát:100 g
amelyből cukrok: 0 g
amelyből poliolok: 100 g
Fehérje: 0 g
Só: 0 g Kiszerelés: 500 gramm

Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.