Xilovit ZERO természetes édesítőszer 500g

Xilovit ZERO természetes édesítőszer 500g

1 235 Ft-tól 8 ajánlat
Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

További ajánlataink

Termékleírás
Xilovit zero természetes édesítőszer 500g Kiszerelés: 500g (0,5kg) Az eritrit vagy eritritol egy természetes cukoralkohol, mely gyümölcsökben (pl. körte, dinnye, szőlő) is előfordul. Kinézetre és ízre nagyon hasonlít a cukorra, de a cukorra jellemző mellékhatások nélkül. Teljesen kalóriamentes (0 kcal/100g), így a legideálisabb édesítőszer diétázóknak és fogyni vágyóknak. Nincs hatással a vércukorszintre, glikémiás indexe alacsonyabb a többi cukoralkoholénál, még a xiliténél is. Egyes országokban 0 glikémiás indexűnek írják le. Nincs hatással az inzulintermelésre. Így cukorbetegek nyugodt lelkiismerettel fogyaszthatják. A cukorral ellentétben nem okoz fogszuvasodást. Sőt kutatásokból kiderül, hogy nagyobb védelmet biztosít a fogaknak, mint a xilit. (A legoptimálisabb védelem viszont az eritritol és a xilit kombinációjával érhető el. ) Édesítőereje 60-80%-a a közönséges cukorénak. Íze hűs és édes. Nincs utóíze. Összetevők: eritritol (erithrytol, eritrit). Az eritrit teljes mértékben felszívódik a vékonybélben. A vastagbélbe csak egyszeri nagy mennyiség (több mint 80 gramm) fogyasztása esetén jut, ezért a többi cukoralkoholtól eltérően laxatív, hashajtó hatása gyakorlatilag nincs. Metabolitjai a vesén keresztül választódnak ki, a vizelettel ürülnek, de 90%-ban változatlanul hagyja el a testet. Az eritriol kisebb molekulájú, és 90 százaléka felszívódik a vékonybélből, és nagy részben változatlan formában kiválasztódik a vizeletben. Ez a tulajdonsága az eritriolt egyedivé teszi a cukoralkoholok között. Az eritriol emésztési toleranciája magas: 2-3-szor jobb mint a xilité, a laktité, a maltité, és az isomalátáé, 3-4-szer jobb mint a szorbité és a mannité. Az eritriol a szervezetben gyorsan felszívódik, nem metabolizálódik, azután a vizelettel gyorsan, változatlan formában ürül. A cukoralkoholok közül az eritritolnak van a legerősebb gombaszaporodást gátló hatása, így candida diétások is fogyaszthatják. Cukor erjesztésével állítják elő, a fermentált tejtermékekhez hasonló módon. Egy nem patogén mikroorganizmus a Moniliella pollinis segítségével. A fermentált terméket ultrafiltrálják, kristályosítják, mellyel majdnem 100%-os tisztaság érhető el. Az eritriol növeli az élelmiszerek eltarthatóságát. 1848-ban fedezte fel egy brit kémikus (John Stenhouse), friss és fermentált gyümölcsökben. Az eritritolt először Japánban kezdték el használni 1990-ben. Az USA-ban 1997 óta, az EU-ban pedig 2003 óta van forgalomban. Az eritriolt Japánban 1990 óta használják cukorkákban, csokoládéban, joghurtban töltelékekben, gyümölcszselékben, lekvárokban, italokban, valamint cukorhelyettesítőként. A Magyar Élelmiszerkönyvben Eritrit néven szerepel. A nemzetközi jelölés alapján E-968 kóddal tüntethető fel élelmiszereken. Az eritritol számos nem édesítő, élelmiszer-technikai hatással is rendelkezik. Ezeket a hatásokat az élelmiszeripar széles termékskálán kihasználja. Az édességektől a tejtermékekig fontos összetevő. Édeskés-savanykás, nem fűszeres élelmiszerekben kiváló ízfokozó hatással bír. Hatóanyag-hordozóként is alkalmazza az ipar pl. egyéb adalékanyagok vivőmolekulájaként. Vízmegkötő képessége miatt nedvesítőszerként, azaz stabilizátorként is használják, a kis páratartalom szárító hatását semlegesíti. Sűrítőanyagként a viszkozitás beállítására is alkalmazható. Savszabályozó anyagként az élelmiszerek pH-értékének stabilizálására is felhasználják. Alkalmazása: az eritriol használható süteményekben, kekszekben és kétszersültekben maximálisan 10% mennyiségig, amivel drámai mértékben fokozható az eltarthatóság. Az eritriol hosszabban tartó frissességet és puhaságot kölcsönöz a sütőipari termékeknek. Sütőipari termékek esetén az eritriol használata tömörebb tésztát és puhább terméket eredményez. Az eritriol használatával a sütőipari termékek kevésbé színeződnek. Az eritriol olvasztáskor másként viselkedik. A cukorkákban az eritriol nem higroszkópos (nem veszi fel a levegő nedvességtartalmát), jó fényt, törési tulajdonságokat és szájban való olvadást biztosít. Az eritriol gyorsan kristályosodik. Egyes cukorkafélékben, mint karamella és fondantféleségekben az eritriol jól kombinálható a maltittal a kristályosodás irányítása érdekében. Az eritriol legjobban finomra őrölt vagy por formában használható, de keménycukorkákhoz kristályos vagy szemcsés formában is alkalmas. Következtetések az eritriolról: Az eritriol a legegészségesebb és a legkisebb kalóriatartalmú (és szénhidrát tartalmú) választási lehetőség a cukorhoz és más cukoralkoholokhoz képest. Felhasználhatósága azonos más testes édesítőszerekével, ráadásul egészséges és magas az emésztési toleranciája. Tápanyagtartalom 100 g-ban: Energiaérték 0kJ / 0kcal; Fehérje 0g; Szénhidrát 0g; Zsír 0g; Glikémiás index 0. Így is ismerheti: ZERO természetes édesítőszer 500 g, ZEROtermészetesédesítőszer500g
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.

^